MENU

09.08.2021

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk bij Mozaiek Welzijn

Wanneer je bij Mozaïek Welzijn aan de slag gaat als vrijwilliger maken we goede afspraken met elkaar. We kijken naar uw wensen en matchen u aan de juiste klus.

Zo kunnen vrijwilligers bij Mozaïek Welzijn onder andere rekenen op:

  • Goede begeleiding en scholing
  • Aansluiting bij de vrijwilligersverzekering
  • Waardering voor je inzet
  • Mogelijkheid voor meerdere vrijwilligerstaken


Verzekering

De gemeente Tiel draagt het vrijwilligerswerk een warm hart toe en wil dat iedereen onbezorgd vrijwilligerswerk kan doen. Daarom heeft zij voor alle vrijwilligers binnen de gemeente Tiel een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer.

Vrijwilligerswerk en uitkering

Vrijwilligerswerk naast een bijstandsuitkering is toegestaan maar moet wel gemeld worden bij de uitkeringsinstantie. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor. Mozaïek Welzijn kan wel helpen de aanvraag in te dienen.

Tegenprestatie

In de participatiewet moeten bijstandsgerechtigden een tegenprestatie leveren voor hun bijstandsuitkering. Een tegenprestatie is een onbetaalde maatschappelijk nuttige activiteit van beperkte duur en omvang. Gemeenten leggen in een eigen lokale verordening inhoud, omvang en duur van de tegenprestatie vast. Wanneer u de tegenprestatie bij Mozaïek Welzijn wilt invullen, bespreek dit dan tijdens de intake.

Mozaïek Welzijn heeft een goed vrijwilligersbeleid. Dit is op te vragen bij de coördinator vrijwilligerswerk, Carien van Eijden, c.vaneijden@mozaiekwelzijn.nl

Voor de vacatures van vrijwilligers bij Mozaïek Welzijn ga naar www.actiefintiel.nl

Contact

Hulp nodig? Vindt u het moeilijk om te kiezen of weet u nog niet zo goed wat u wilt? We denken graag met u mee. Naast de vacatures die in ons bestand staan kunnen we meedenken over alternatieven.

Wilt u bij Mozaïek Welzijn aan de slag, bel of mail dan voor een kennismakingsgesprek:
0344-611566 matchpoint@mozaiekwelzijn.nl