MENU

25.06.2018

over dynamiek


Op weg naar een baan

Je woont in Nederland maar hebt moeite met de taal. Je bent al even op zoek naar een baan, maar hebt te lang niet meer gewerkt waardoor het lastig is om een baan te vinden.

Wordt vrijwilliger bij onze locatie Dynamiek!

Als vrijwilliger kom je niet alleen iets brengen, maar ook wat halen. Die balans moet er zijn. Dit kan voldoening zijn omdat je iemand anders helpt, maar dit kan ook te maken hebben met een stap naar het vinden van een baan. Het kan ook zijn dat je graag meer contact wil met anderen of structuur zoekt in de dag. Bij onze locatie zijn maar liefst veertig vrijwilligers actief. Ze geven hulp bij bijvoorbeeld klussen in en rondom het huis maar gebruiken Dynamiek vooral als leer- en ervaringsplek. Ook zijn er verschillende activiteiten waarbij je anderen ontmoet en iets leert. Dynamiek biedt een veilige plek voor inwoners en vrijwilligers die net even dat stukje extra ondersteuning nodig hebben en willen leren. UWV, het Leerhuis en ROC zijn de organisaties die vrijwilligers bij ons aanmelden.  

Dynamiek heeft in de afgelopen jaren de volgende vaste diensten ontwikkeld:

Scootmobielpool

Heb je tijdelijk een scootmobiel nodig? Neem dan contact op met de medewerk(st)ers van het Loket Wonen, Welzijn en Zorg (WWZ) van de gemeente Tiel, de ergotherapeuten van verpleeghuis Vrijthof of de ergotherapeuten van Ziekenhuis Rivierenland. Onze vrijwilligers komen de scootmobiel brengen en halen.

Het lenen van een scootmobiel is gratis, maximaal 2 dagdelen per week. 

(Tuin)klussendienst

Heb je kleine (tuin)klussen die je niet meer zelf kan doen, zoals kleine onderhoudswerkzaamheden in de tuin of het ophangen van een lamp of gordijnrail? Onze vrijwilligers helpen je graag.

De vergoeding hiervoor is € 2,50 per uur. Grote klussen, zoals het plaatsen van een schutting en schilderwerk vallen hier niet onder.

Spreekuur Formulierenhulp

Moeite met het invullen van formulieren? Wij helpen je graag! Naast het invullen van formulieren geven we je ook informatie en advies en verwijzen we je door naar de juiste instelling.

In verband met corona hebben we momenteel geen open spreekuur, maar je kunt bellen om een afspraak te maken.

Werelds koken

Iedere dinsdag en donderdag kan je om 12.00 uur aanschuiven voor een lekkere en gezellige lunch op onze locatie Haaftenlaan 26. Daarnaast maken we hapjes op bestelling.

ACTIVITEITEN

Dynamiek organiseert wekelijks de volgende activiteiten op verschillende locaties. Door het coronavirus gaan op dit moment een aantal activiteiten niet of aangepast door.

MAANDAG

9.30 - 10.30: Nederlandse lessen voor beginners (bijles)
12.30 - 14.00: Nederlandse les 

DINSDAG

12.00 - 13.00: verse soep (ook om af te halen)
13.00 - 14.30: Babbelton

WOENSDAG

Ochtend: Naailes
Middag gesloten

DONDERDAG

10.00 - 12.30: Nederlandse les 
12.00 - 12.30: Werelds Koken, lunch mee voor 1,50
12.30 - 14.30: Nederlandse les

VRIJDAG

Ochtend: Taaltalenttraining. 

Openingstijden

Onze locatie Dynamiek is open van maandag tot en met donderdag van 10:00 - 16:00 uur.