MENU

08.02.2021

Doe jezelf een plezier

Mensen maken Nederland is een initiatief om meer en nieuwe mensen uit te nodigen zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Dit alles in het Nationaal Jaar van Vrijwillige Inzet.

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit niet. Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg. Tijd voor actie!

Boek 'Doe jezelf een Plezier! 

Om dit jaar te vieren en om meer mensen enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk, komt er een heel bijzonder boek uit. Het boek laat zien hoe leuk en diverse vrijwilligerswerk, maar vooral ook wat het je oplevert. Het boek zal een mooi tijdsbeeld geven (tijdens een pandemie) en ook inwoners van Tiel trots maken. Er gebeurt namelijk zoveel op het gebied van vrijwilligerswerk, met betrokken mensen die het verschil maken!  

Het boek
Rond de zestig vrijwilligers (en indirect hun organisaties) vertellen over waarom ze nu eigenlijk vrijwilligerswerk doen. Wat motiveert hen? Daar kunnen we namelijk van leren. Louis van Gaal schrijft het voorwoord en Dr. Lucas Meijs werpt een wetenschappelijke blik op het thema. Het boek staat vol met prachtige foto's en verhalen. Zorg dat je er ook een krijgt. 

Specificaties van het boek
Aantal pagina’s: 96 
Formaat: 22 x 22 cm
Harde kaft
Geheel in kleur

Boek kopen
Het boek is te koop voor € 14,95. Deze is te bestellen bij Emjee Uitgevers en vanaf 19 november te koop bij Boekhandel Arentsen in Tiel. 

Helpen of hulp nodig?

Wil jij iets doen voor iemand anders? Kijk eens op www.actiefintiel.nl om te kijken of iemand jouw hulp kan gebruiken. Actief in Tiel is een soort Marktplaats van vraag en aanbod voor hulp. 

Zit er niks voor je bij? Of wil je liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met onze afdeling Matchpoint