MENU

05.04.2016

Mantelzorg: zorg voor een ander

Wanneer ben ik een mantelzorger

Zorg je voor meer dan acht uur per week en meer dan drie maanden voor iemand? Dan ben je mantelzorger. 
Een mantelzorger geeft gedurende langere tijd onbetaalde zorg/hulp aan een ander. Let wel, deze zorg geef je in een normale situatie niet, de ander heeft bijvoorbeeld een chronische ziekte of beperking. Daarnaast is er sprake van een persoonlijke band met de ander: het is je partner, familielid, een goede vriend of je buur.


Mantelzorgondersteuning

Bij onze afdeling Matchpoint kun je terecht met alle vragen waar je als mantelzorger mee te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: 

  • Welke professionele of vrijwillige zorg is er beschikbaar, passend bij mijn situatie? 
  • Hoe kan ik mijn werk combineren met mijn taken als mantelzorger? 
  • Welke mogelijkheden zijn er voor ontspanning, vrijetijdsbesteding of vakantie? 

Een evenwicht vinden tussen de zorg en je eigen leven is niet altijd zo eenvoudig. Loop je tegen vragen of problemen aan waar jezelf niet uitkomt? Vind je het lastig om een weg te vinden door alle regels en mogelijkheden? Onze medewerkers kunnen jou helpen. Ook organisaties kunnen bij ons terecht met hun vraag.

Voorbeeld:Mevrouw V. zorgt enkele jaren voor haar man met dementie. Zij durft de deur niet meer uit omdat ze haar man niet alleen wil laten. Hierdoor kan ze haar hobby, zingen in een koor, niet meer doen. Dit zorgt ervoor dat mevrouw zich niet meer kan ontspannen. Samen met de mantelzorgconsulent van Mozaïek zoekt ze naar een oplossing om weer te kunnen ontspannen. Ook kan mevrouw bij de mantelzorgconsulent terecht voor een luisterend oor, tips en advies.

Wij bieden

  • informatie, advies en begeleiding
  • emotionele steun
  • praktische hulp


Aanmelden

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten voor mantelzorg in Tiel? Stuur dan een mail met je naam en adres naar matchpoint@mozaiekwelzijn.nl