MENU

16.06.2016

Mozaiek in Rhenen

Talenthouse

In het mooie MFG Het Bestegoed in Elst zit op de tweede verdieping Talenthouse. Een ontmoetingsplek voor jongeren van 10-23 jaar. Jongeren van 10-15 jaar kunnen er op woensdag van 13:00 - 16:00 uur naar toe en 16+ vrijdags tussen 19:00 - 22:00 uur. Ayse Sahin en Vincent Steur, jongerenwerkers van Mozaïek Welzijn, zijn altijd aanwezig bij Talenthouse. De leeftijden zijn niet heel strikt. “Je merkt dat het in Elst niet uitmaakt dat ze van verschillende leeftijden zijn. De saamhorigheid is hier groot, iedereen kent elkaar”, vertelt Ayse.

Talent

De jongeren organiseren zelf leuke activiteiten zoals appelflappen bakken, knutselen, of een filmavond. De bedoeling is dat de jongeren dit zelf bedenken en organiseren. Zo komt er dit jaar een streetartworkshop. Een jongen die bijvoorbeeld goed is in tekenen helpt om deze workshop te organiseren. Door jongeren dit zelf te laten doen ontdekken ze ook hun eigen talent. Soms hebben ze dit zelf niet in de gaten omdat het als vanzelf gaat. Ayse en Vincent laten ze dan zien dat het wél een talent is om bijvoorbeeld goed te kunnen tekenen of organiseren.

Zo is Talenthouse niet alleen een plek waar jongeren elkaar ontmoeten, maar ook een plek waar ze hun eigen talenten kunnen ontdekken.

Meer dan alleen een inloop

Het Talenthouse is meer dan alleen een inloop. Vincent: “Er wordt ook aandacht besteed aan het gedrag en inzet van jongeren in hun eigen wijk en omgeving.”

Ook kunnen jongeren hun verhaal kwijt bij de jongerenwerkers. Ayse: “Door samen bezig te zijn leren we elkaar kennen en je merkt dat ze hun verhaal bij je kwijt kunnen. We luisteren en proberen ze te helpen als ze ergens mee zitten.”

Kom je ook?

Kom een keer naar het Talenthouse en vertel Ayse en Vincent wat jij leuk zou vinden om te doen.

Jongerenwerk

De jongerenwerker neemt jongeren serieus en betrekt hen zo veel mogelijk bij de samenleving. Ze begeleiden en ondersteunen (groepen) jongeren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar. De jongerenwerkers zoeken jongeren op in hun eigen omgeving, zoals op straat, bij een jongereninloop, online, en soms op school. "Door elkaar te spreken op momenten dat het goed gaat, bouw je een band op en weten ze ons te vinden voor bijvoorbeeld hulp bij schoolwerk, vragen over relaties, financiën of gewoon een luisterend oor", aldus de jongerenwerker. Ook bij het organiseren van activiteiten weten jongeren de jongerenwerkers te vinden.