MENU

05.04.2016

Mozaiek in Neder-Betuwe

Jongerenwerk

Jongerenwerk Neder-Betuwe zet zich in voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar in Opheusden, Ochten, Dodewaard, Kesteren, Echteld en IJzendoorn. 

Ambulant jongerenwerk

De ambulant jongerenwerker onderhoudt contact met (groepen) jongeren op de plaatsen waar zij hun vrije tijd doorbrengen. Dit is veel op straat, maar ook in jeugdsozen of op privé terrein. Er wordt geïnvesteerd in goed contact en een goede verstandhouding met de jongeren. De jongerenwerker is er in eerste instantie voor de jongeren zelf, maar heeft ook contacten met buurtbewoners, ouders, verenigingen en instanties. De doelen zijn jongeren te informeren over zaken die voor hen van belang zijn, ze te motiveren hun vrije tijd nuttig te besteden en om eventuele problemen vroeg te signaleren en zo mogelijk voor te zijn.

Jongerenparticipatie

Jongeren die zich in willen zetten voor andere jongeren, of voor hun omgeving, kunnen hierbij ondersteuning krijgen van het jongerenwerk. Het jongerenwerk helpt (groepen) jongeren om zelf activiteiten te organiseren en/of op te komen voor hun belangen. Voorbeelden hiervan zijn: het organiseren van een voetbaltoernooi in de wijk, het organiseren van een scooter meeting, jongeren ondersteunen bij het realiseren van een jongeren ontmoetingsplaats (JOP) en jongeren ondersteunen om hun ideeën of klachten duidelijk te maken aan de gemeente.

HET TUSSENPAD

Iedere donderdagavond organiseert het jongerenwerk van Mozaïek een open inloop activiteit in Kesteren. Dit is van 19.00 u tot 21.30 u, in de accommodatie van Stichting De Hoenderik en Marquee (Nedereindsestraat 27c). De inloop activiteit heet ‘Het Tussenpad’ en is gratis toegankelijk voor jongeren van 12 t/m 23 jaar oud.

Bij Het Tussenpad kunnen jongeren warm en droog chillen en leeftijdsgenoten ontmoeten. Er werken niet alleen jongerenwerkers maar ook jongeren helpen mee als vrijwilliger. Regelmatig worden bij Het Tussenpad activiteiten georganiseerd. Mensen die hiervan op de hoogte willen blijven kunnen Het Tussenpad volgen op Instagram.

Jongerencoaching

Je wilt iets bereiken, maar je krijgt het niet voor elkaar. Of het nou gaat om een opleiding, werk of problemen waar je niet uitkomt. Dan kan een jongerencoach van Mozaïek misschien iets voor jou betekenen.

De jongerencoach is er voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar. Lees hier meer over hoe wij kunnen helpen.